Home ⁄ Новини ⁄ 28 березня 2019 р. корпорація «Укратомприлад» провела технічну нараду Робочої групи проекту U4.01/14С (оцінка безпеки майданчиків поводження з радіоактивними відходами ДК «Укр ДО «Радон»).

28 березня 2019 р. корпорація «Укратомприлад» провела технічну нараду Робочої групи проекту U4.01/14С (оцінка безпеки майданчиків поводження з радіоактивними відходами ДК «Укр ДО «Радон»).

28 березня 2019 року відбулася чергова технічна нарада Робочої групи проекту U4.01/14С, за участі представників консорціуму та широкого кола зацікавлених сторін, а саме: Бенефіціару, Державного Агенства зони відчуження (ДАЗВ), Кінцевого Користувача – Д ержавної корпорації “Українське державне об’єднання ” Радон” (ДК «Укр ДО «Радон»), Державних міжобласних спеціалізованих комбінатів, які входять до складу ДК «УкрДО «Радон» (ДМСК), технічних фахівців, ключових і не ключових експертів проекту (від корпорації «Укратомприлад», Brenk, DMT та Plejades), експертів Спільного офісу підтримки JSO, представників Регулятора, інших зацікавлених сторін проекту.

Технічна нарада підбила підсумки роботи в рамках виконання Завдання 2 з проекту U4.01/14С, а саме – аналіз вхідних даних для виконання оцінки безпеки і розробки типових технічних рішень, та окреслила основні напрямки роботи щодо поточних та майбутніх Завдань проекту для координації наступних кроків.

До уваги учасників було представлено наступні презентації:

  • Загальні характеристики та ключові особливості існуючої ситуації на майданчиках ДМСК;
  • Достатність наявних вихідних даних для цілей проекту;
  • Рекомендації щодо можливих способів отримання відсутніх даних;
  • Попередній аналіз невизначеностей і їх впливу на оцінки безпеки і розробки стандартних технічних рішень в рамках проекту;
  • Результати раніше реалізованих або поточних національних і міжнародних проектів;
  • Аналіз набору спеціалізованих комп’ютерних кодів, які використовуються ДK «УкрДо «Радон» для оцінки безпеки;
  • Попередні висновки щодо заходів на майданчиках ДМСК;
  • Аналіз ризиків проекту;
  • Комплексна Оцінка безпеки і Завдання 5: Стандартизоване/уніфіковане Технічне рішення, Рекомендації.

Отже, за результатами розгляду і обговорення наявної підсумкової інформації від Консультанта, актуальних Завдань пріоритетної важливості для Бенефіціарів та Кінцевих користувачів, обміну попередніми результатами, успішно досягнуто головну мету технічної наради з проекту – чітке визначення наступних кроків для просування проекту. Технічні наради, ініціатором яких виступає Корпорація «Укратомприлад», це дієвий інструмент забезпечення врахування думки кожного експерта і формування та реалізації спільної стратегії для успішної реалізації кожної наступної Задачі проекту. Відтак, до процесу організації і проведення спільних технічних нарад корпорація підходить з усією серйозністю.

Матеріали технічної наради увійшли в основу сформованого Звіту з Завдання 2, який вже скеровано Бенефіціару та Кінцевому Користувачу на розгляд та затвердження.

Нагадаємо, що загальними цілями даного проекту міжнародної технічної допомоги є:

  • Виконання комплексних оцінок безпеки для майданчиків п’яти спецкомбінатів ДК «УкрДО «Радон» (Київський, Харківський, Дніпропетровський, Одеський та Львівський ДМСК) і визначення поточного стану «проблемних» сховищ;
  • Передача ДК «УкрДО «Радон» стійкої здатності до виконання оцінки безпеки, шляхом проведення кваліфікованого навчання для призначених фахівців Кінцевого Користувача, як в Україні, так і за кордоном;
  • Проектування заходів щодо реабілітації «проблемних» сховищ, розташованих на п’яти майданчиках Кінцевого користувача: розробка звіту з типовими технічними рішеннями, дорожньої карти реабілітації, необхідної проектної документації і обгрунтування безпеки та наступне погодження з Регулюючим органом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons