Home ⁄ Проект ⁄ Установка для вилучення твердих радіоактивних відходів із тимчасового сховища рівненської АЕС

Установка для вилучення твердих радіоактивних відходів із тимчасового сховища рівненської АЕС

(Електрообладнання і системи контролю, управління, відеоспостереження)

Проект TACIS № EUROPAID / 127041 / D / SUP

Лот 1 – “Установка вилучення”

Корпорація “Укратомприлад” в рамках співпраці з ONET Technologies, постачальником коштів вилучення твердих радіоактивних відходів на Рівненській АЕС, здійснює розробку, виготовлення, поставку, монтаж, пуско-наладку, проведення заводських приймальних випробувань електричної частини установки, а також системи контролю, системи управління, системи відеонагляду.

Загальний вигляд установки для вилучення твердих радіоактивних відходів ( “Кесон”) з тимчасового сховища Рівненської АЕС

Установка дозволяє безпечно для оператора і навколишнього середовища виробляти перевантаження РАО, які з осередків сховища, в спеціальні транспортні контейнери.

Установка являє собою мобільну сталеву конструкцію, що має оглядові вікна для спостереження за всіма виконуваними процесами. Всередині конструкції є кран, призначений для вилучення твердих радіоактивних відходів з осередків сховища і їх навантаження в спеціальні контейнери для транспортування і зберігання радіоактивних відходів (РАВ). Після вилучення РАО проходять етапи фрагментації, підготовки і упаковки, які здійснюються за допомогою дистанційно керованого самохідного маніпулятора.

Установка обладнана системою вентиляції; використовувані матеріали дозволяють проводити дезактивацію установки.

Пульт управління та оператор розташовуються зовні конструкції. Устаткування для відеоспостереження забезпечує контроль за процесом вилучення радіоактивних відходів як у всіх секторах осередки зберігання, так і в усьому боксі і дозволяє дистанційно проводити всі необхідні роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons