Home ⁄ Новини ⁄ Візит в корпорацію «Укратомприлад» кубинської делегації 24 вересня 2019 року

Візит в корпорацію «Укратомприлад» кубинської делегації 24 вересня 2019 року

24 вересня 2019 року корпорацію «Укратомприлад» відвідала делегація з Республіки Куба, до складу якої увійшли генеральний директор Центру досліджень радіаційного захисту і гігієни Республіки Куба, Гладіс Мерседес Лопес Беєрано і радник Агентства ядерної енергетики і передових технологій, Хосе Луїс Дона.

Візит кубинської делегації почався зі знайомства зі співробітниками корпорації «Укратомприлад». Далі сторони обмінялися досвідом робіт та впроваджених міжнародних і національних проектів, запланованими заходами та стратегічними цілями у суміжних сферах діяльності. Кожна сторона представила короткий опис реалізованих проектів різного характеру складності у вигляді презентаційних матеріалів, відео-роликів, виступів генерального директора корпорації «Укратомприлад», Петренко Валерія Степановича, його першого заступника, Томусяка Сергія Миколайовича. Також учасники спільної зустрічі заслухали інформацію щодо унікального досвіду провадження робіт у сфері поводження з РАВ від представників Кубинської делегації.  Пролунали окремі питання щодо особливостей реалізації робіт корпорації «Укратомприлад» у Чорнобильській Зоні відчуження, а саме:

– проект “Комплексна Система Радіаційного Моніторингу і Раннього Попередження Чорнобильської зони відчуження” (проект TACIS U4.01 / 05);

– проект “Система інтегрування даних контролю нерозповсюдження радіоактивних речовин і ядерних матеріалів у Чорнобильській зоні відчуження”;

–  проект “Система теледозиметричного контролю в Чорнобильській зоні відчуження”;

та проект “Сучасні технічні засоби для безпечного поводження з джерелами іонізуючого випромінювання”.

Особливий інтерес викликала тема реалізації поточного проекту міжнародної технічної допомоги, Проект U4.01/14C: «Комплексна оцінка безпеки майданчиків щодо поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються Державною корпорацією «Українське державне об’єднання «Радон»» та проектування заходів з реабілітації конкретних сховищ».

Обговорили проблематику поводження зі сховищами Твердих та Рідких  радіоактивних відходів проблемних майданчиків 5-ти відокремлених ДМСК  ДК «УКР ДО» Радон».

За підсумками зустрічі сторони обговорили розвиток співробітництва, початок якому було покладено в ході візиту генерального директора корпорації «Укратомприлад» до Посольства Куби в м. Києві, 20 вересня 2019 р.  Особливу увагу в ході дискусії було приділено питанням розвитку партнерських відносин з Республікою Куба в рамках майбутніх проектів, а також – безпосереднє втілення співробітництва, шляхом формування двосторонньої домовленості, Меморандуму дій між сторонами на найближчі періоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons