Home ⁄ 2020 ⁄ December ⁄ 14

Координаційна нарада з регулюючим органом про хід Проекту U4.01/14C

7 грудня поточного року відбулася Координаційна нарада з регулюючим органом про хід Проекту U4.01/14C «Комплексна оцінка безпеки об’єктів поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються ДСП «Об’єднання «Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів»

7 грудня 2020 року, в офісі JSO, м. Київ, відбулася Координаційна нарада з регулюючим органом про хід Проекту U4.01/14C (у форматі онлайн-конференції Webex).

Основна мета цієї наради – обговорити стратегію впровадження Підрядником проекту U4.01/14C, графік його завершення, обсяг контрактних зобов’язань та вивчити можливість впровадження альтернативної стратегії, що забезпечить успішне завершення проекту.

Учасники наради: Представники Єврокомісії, JSO, Держатомрегулювання, ДНТЦ ЯРБ, Рискаудит, ДСП “Об’єднання «Радон», Plejades, Brenk та Укратомприлад.

Учасники зустрічі підвели підсумки реалізації заходів, визначених контрактом, технічним завданням та графіком проекту.

Основні теми, які розглянули на нараді:

·  Обґрунтування проекту та поточний стан виконання

·  Запланована логіка здійснення  наступних заходів з реалізації проекту

·  Графік реалізації проекту та подання документів на перевірку регулюючому органу

·  Вплив пандемічної кризи на подальший розвиток проекту.

Учасники наради вступили в плідну дискусію відносно комплексних завдань проекту, окремо зупинились на розгляді питань оптимізації проекту та варіантів прискорення розгляду звітів регулюючим органом. Керівник проекту від Підрядника, Норберт Молітор, представив свої пропозиції щодо майбутніх кроків. У свою чергу, представники Держатомрегулювання висловили готовність розглянути питання щодо подальшої підтримки з боку Регулятора, Рискаудит та ДНТЦ ЯРБ, про що буде поінформовано додатково. Разом з тим, досягнуті під час зустрічі домовленості будуть відображені у Протоколі наради, підписання якої очікується на наступному тижні.

Нагадаємо, що загальними цілями даного проекту міжнародної технічної допомоги є:

·  Виконання комплексних оцінок безпеки для майданчиків чотирьох міжобласних філій ДСП «Об’єднання «Радон» – Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Харківської, а також  Київському промисловому майданчику, і визначення поточного стану «проблемних» сховищ;

·  Передача ДСП «Об’єднання «Радон» стійкої здатності до виконання оцінки безпеки, шляхом проведення кваліфікованого навчання для призначених фахівців Кінцевого Користувача, як в Україні, так і за кордоном;

·  Проектування заходів щодо реабілітації «проблемних» сховищ, розташованих на п’яти майданчиках Кінцевого користувача: розробку стандартних технічних рішень, дорожньої карти реабілітації, необхідної проектної документації і обґрунтування безпеки та наступне погодження з Регулюючим органом.

Show Buttons
Hide Buttons