Home ⁄ 2019 ⁄ September ⁄ 11

30 серпня відбулося 1-ше Засідання Керівного комітету Проекту U4.01/14C Комплексна оцінка безпеки об’єктів поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються Державною корпорацією «Українське державне об’єднання «Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів (Контракт N° 2018/399052)

30 серпня 2019 року, в офісі JSO, м. Київ, відбулося 1-ше Засідання Керівного комітету Проекту U4.01/14C (КПП). Основна ціль ККП полягає в полегшенні взаємодії між учасниками проекту, наданні всебічної підтримки у досягненні консенсусу з технічних питань та вирішенні проблем, які можуть виникнути під час реалізації проекту.

Підрядник окреслив загальний хід виконання проекту у вигляді стислої презентації:  проблем, які виникають, реалізованих рішень і наступних кроків. Підрядник надалі розробляє робочий план інтеграції Завдань 3 (Комплексні оцінки безпеки сховищ РАВ)  та Завдань 5 (розробка технічних концепцій та рішень для вилучення відходів зі сховищ на різних ДМСК ДК “Укр ДО “РАДОН”, документації з безпеки для ремедіації «проблемних» сховищ РАВ і дорожньої карти реабілітації).

Бенефіціар, Державне агентство України з управління зоною відчуження та Кінцевий Користувач, Державна Корпорація “Українське Державне Об’єднання “Радон”, також планують виступити з презентаціями щодо діяльності з реалізації проекту,  досягнутих результатів і спільних очікувань на засіданні щодо розгляду результатів проекту (ЗРРП), запланованому на 12 вересня.

Окрім того, слід зазначити, що вже на цьому етапі виконання проекту (проект виконується протягом 9-ти місяців), Кінцевий Користувач, спільним з Бенефіціаром і Підрядником  рішенням, запрошують Регулятора (Держатомрегулювання) бути присутнім на засіданні з питань  реалізації проекту. Регулятор, в свою чергу, зобов’язався визначити представників, які будуть надалі, на постійній основі, залучені до участі у всій технічній діяльності з проекту. Це дасть змогу своєчасно надавати рекомендації та вносити відповідні коригування, оминаючи негативні наслідки від непередбачуваних подій, а саме –  затримка у виконанні Завдань, ризики, пов’язані з політичними змінами, реорганізації установ, тощо. 

Відтак, Керівник проекту від ЄК, пані Крістіна Тормаелен, підкреслила необхідність більш тісної взаємодії з Бенефіціаром та Кінцевим Користувачем і висловила очікування щодо діалогу і представлення презентації від цих установ на всіх  наступних нарадах з проекту. Також, з метою забезпечення сталого просування в реалізації проекту, була досягнута домовленість максимально залучати представників усіх 5-ти  ДМСК ДК “Укр ДО “РАДОН” (Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса),  бути присутніми на технічних семінарах і нарадах, організованих Підрядником. Підряднику, в свою чергу, рекомендовано розглянути можливість проведення прямих технічних дискусій із представниками 5-ти  ДМСК ДК “Укр ДО “РАДОН”  за межами Києва – у Львові/Дніпрі/Харкові/Одесі для більш ефективної та плідної взаємодії.

Нагадамо, що контракт на надання послуг міжнародної технічної допомоги ЄС U4.01/14C  фінансується ЄК і його загальною метою  є впровадження комплексних оцінок безпеки для п’яти спецкомбінатів ДК «УкрДО «РАДОН» і розробка заходів щодо відновлення та реабілітації для проблемних сховищ.

Show Buttons
Hide Buttons