Home ⁄ Новини ⁄ Візит студентів до офісу корпорації «Укратомприлад»

Візит студентів до офісу корпорації «Укратомприлад»

27 листопада для студентів Київського політехнічного університету (інститут спеціального зв’язку та захисту інформації) корпорація Українські атомні прилади та системи організувала презентацію своїх завершених, поточних і перспективних проектів різного характеру складності. Зустріч відбулась у стінах адміністративного офісу корпорації за участю 1 заступника генерального директора корпорації Томусяка С.М., директора центра маркетингу Юр’євої А.В. та провідного спеціаліста маркетингу. Овчара В.С.

Були представленні та обговорені різноманітні напрямки діяльності Корпорації такі як екологія та радіоекологія, поводження з радіоактивними відходами (РАВ) та відпрацьованими джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ), теплоенергетика і енергоефективність тощо.

В рамках, вищезазначених напрямків діяльності, Томусяк Сергій Миколайович розповів студентам про деякі особливості реалізації робіт корпорацією «Укратомприлад» у Чорнобильській Зоні відчуження, а саме:

– проект “Комплексна Система Радіаційного Моніторингу і Раннього Попередження Чорнобильської зони відчуження” (проект TACIS U4.01 / 05);

– проект “Система інтегрування даних контролю нерозповсюдження радіоактивних речовин і ядерних матеріалів у Чорнобильській зоні відчуження”;

–  проект “Система теледозиметричного контролю в Чорнобильській зоні відчуження”.

Крім того, студенти дізнались про сучасні технічні засоби для безпечного поводження з джерелами іонізуючого випромінювання в рамках одного з реалізованих проектів корпорації. Особливий інтерес молоді викликав проект «Центр управління перевезеннями радіоактивних матеріалів», в якому застосовані найсучасніші технології сьогодення, в тому числі, пов’язані з захистом інформації, що безпосередньо стосуються майбутньої спеціалізації студентів.

            Втомлені, але, разом з тим, зацікавлені, що наступна зустріч може відбутись на виробничих майданчиках корпорації, студенти в піднесеному настрої покинули стіни офісу «Укратомприлад».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons