Home ⁄ Archive for "Атомна енергетика"

Котельня (інсинератор) для спалювання радіоактивно-забрудненої деревини

Котельня для спалювання радіоактивно-забрудненої деревини

Зменшення обсягів сухого лісу в Чорнобильській зоні відчуження спрямоване на зменшення ризику виникнення пожеж в регіоні і запобігання радіоактивного забруднення з продуктами згоряння радіоактивно – забрудненої деревини.

Котельня ( інсинератор ) призначена для спалювання деревини , в тому числі і радіоактивно – забрудненої , в Чорнобильській зоні відчуження , а також для вироблення теплової енергії.

В рамках проекту випробувані і впроваджені існуючі сучасні технології спалювання деревини , технології з поводження з радіоактивно – забрудненим попелом і видалення забруднених продуктів згоряння з димових газів. Досвід , отриманий при споруді даної установки, що працює на біомасі , буде використаний при будівництві інших котелень з більшою продуктивністю . Отримана при спалюванні сухого лісу енергія буде використана для живлення існуючих локальних систем теплопостачання ЧЗВ.

Установка зі спалювання радіоактивно – забрудненої деревини обладнується системою Безпилового (сухого) видалення золи з котла і системою Безпилового кондиціонування радіоактивно – забрудненої золи.

Дана установка є першою в Україні. Установка є демонстраційним проектом , за результатами реалізації якого будуть побудовані потужніші котельні.

    

Базова версія котла КВм(а) 2,0-01, встановлюваного в котельні (інсинераторі)

Show Buttons
Hide Buttons