Home ⁄ Новини ⁄ 30 жовтня 2015 року в м.Чорнобиль відбудеться Публічна церемонія передачі Інсинератора

30 жовтня 2015 року в м.Чорнобиль відбудеться Публічна церемонія передачі Інсинератора

30 жовтня 2015 року  з 11-00 до 14-00 в м.Чорнобиль відбудеться Публічна церемонія передачі міжнародної технічної допомоги від Європейського Союзу Україні в рамках «Щорічного плану Міжнародного центру з ядерної безпеки (МЦЯБ) 2011».

У рамках цієї програми Європейською Комісією та переможцем тендеру, Корпорацією «Українські атомні прилади та системи», був підписаний контракт Програми здоров’я та екології навколо Чорнобильської зони відчуження: «Постачання і монтаж інсинератора для спалювання деревини», ідентифікаційний номер EuropeAid / 133103 / C / SUP / UA.

Опис проекту

Інсинератор – експериментальний завод для спалювання радіаційно-забрудненої деревини, є першим демонстраційним проектом в Україні та, у разі досягнення позитивних результатів екологічно безпечного спалювання радіоактивно-забрудненої деревини, будуть побудовані потужніші заводи.

СКЛАД ІНСИНЕРАТОРА:

  • Системи подачі деревної тріски та рідкого палива;
  • Система спалювання та система охолодження паливного газу;
  • Система очищення, випуску, моніторингу паливного газу;
  • Система дренажу золи;
  • Система контролю і управління, аварійного електропостачання, дистанційна система спостереження за ходом технологічного процесу.

Впровадження та реалізація даного проекту стали важливими кроками спільних зусиль Євросоюзу та України щодо подолання негативних наслідків Чорнобильської катастрофи, впливу на соціальну та навколишнє середовище. Позитивні результати проекту надають можливість ефективного поводження з радіоактивними відходами і прискорюють перехід зони відчуження в екологічно безпечний стан.

ЕКОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ СПАЛЮВАННЯ:

  • система безпилового (сухого) видалення золи з котла та її безпилового кондиціонування;
  • концентрація пилу в газах після системи очищення – не більше 5 мг / м3 проти норми 150 мг / м3 у звичайних умовах;
  • використання системи вдмухування активованого вугілля та спеціальних рукавних фільтрів.

Отримана в результаті спалювання теплова енергія використовується для живлення існуючих систем теплопостачання Чорнобильської зони відчуження, що значно скорочує використання природного газу (на 100% в літній період і на 15% в опалювальний сезон).

Високотехнологічний експериментальний завод для спалювання радіаційно-забрудненої деревини істотно підвищує безпеку в зоні відчуження, що без сумніву сприятиме запобіганню негативних наслідків від інцидентів природного і техногенного характеру, підвищить довіру населення України та Європейського співтовариства до впровадженої технології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons