Home ⁄ Новини ⁄ Корпорація «Укратомприлад» взяла участь в IX Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища»

Корпорація «Укратомприлад» взяла участь в IX Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища»

    24-26 квітня 2024 р. у м. Славутич пройшла IX Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища».
    Тема конференції у 2024 році – «INUDECO. Ядерна енергетика: виклики безпеки в умовах війни». Конференція пройшла на платформі Zoom.

 

 

    Співробітники корпорації «Укратомприлад» взяли участь у даній конференції. З 2003 р. корпорація «Укратомприлад» активно працює над вирішенням проблемних питань, що стосуються систем радіаційного дозиметричного контролю та моніторингу, приладів та обладнання з безпечного поводження з радіоактивними відходами, виконує роботи з проектування, виготовлення, постачання та сервісного обслуговування в сфері ядерної енергетики та атомної промисловості. Зокрема, успішно реалізовано міжнародні проекти в сфері інноваційної теплоенергетики, що особливо постає актуальним в умовах воєнного часу.

    У зв’язку зі специфікою діяльності корпорації, особливу зацікавленість викликали доповіді в секціях:

  1. «Виклики безпеки та стійкості енергетичного сектору в умовах війни»
  2. «Стан НБК-ОУ та Зони відчуження ЧАЕС»
  3. «Інноватика у сфері енергетики: сталий розвиток, зелена енергетика, нові технології»
  4. «Екоцид: яким є вплив війни на довкілля в Україні».

    Вцілому, участь у конференції була цікавою та корисною для співробітників корпорації, дозволила ознайомитися з сучасними науковими досягненнями та практичним станом проблемних питань з експлуатації об’єктів атомної енергетики,  причому, особлива увага була приділена Запорізькій АЕС, відновленню навколишнього середовища та шляхам вирішення проблем, в умовах військового часу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons