Home ⁄ Новини ⁄ Корпорація «Укратомприлад» взяла участь у Восьмій Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023

Корпорація «Укратомприлад» взяла участь у Восьмій Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023

    Корпорація «Укратомприлад» взяла участь у Восьмій Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023», яка відбулась впродовж  27-28 квітня 2023 року. Тема заходу та докладів були спрямовані на важливий сегмент суспільства та розвитку світлого майбутнього, а саме :«Ядерна енергетика: виклики війни».

    Науковці та практики дискутували та обмінювалися досвідом щодо подальшого розвитку  атомної енергетики в Україні, зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики, поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, в тому числі, в умовах довготривалих воєнних дій на території України.

 

    Від корпорації Укратомприлад, з професійним та детальним докладом було здійснено презентацію проєкту «Концепція звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю на діючих АЕС України» (Сергій Томусяк).

сертифікат Томусяк

    За результатами INUDECO 2023 планується випустити збірник з докладами та тезами доповідачів. Через виснажливі воєнні дії на території України, конференція відбулася у режимі онлайн.

    Учасники та організатори онлайн конференції високо оцінили змістовність доповідей, актуальність розглянутих питань INUDECO 2023.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons