Home ⁄ 2023 ⁄ Червень ⁄ 07

Корпорація «Укратомприлад» продовжує сприяти безпечному перевезенню радіоактивних матеріалів з допомогою високотехнологічного ПКТІВ-120Н

    В рамках  міжнародної технічної допомоги Україні з нерозповсюдження ядерної зброї, яку реалізовано за контрактом з Комісаріатом атомної енергії Франції, корпорація «Укратомприлад» виконала розробку конструкторської документації, здійснила розрахунки радіаційного захисту та механічної міцності, забезпечила виготовлення та сертифікацію партії комплектів пакувальних транспортних ПКТІВ-120Н, призначених для безпечного перевезення  автомобільним транспортом радіоактивних матеріалів, зокрема, відпрацьованих високоактивних джерел іонізуючого випромінювання з радіонуклідами Cs-137 і Sr-90.

    Виробником ПКТІВ-120Н  є ВП «Атоменергомаш» ДП НАЕК «Енергоатом», м Енергодар, Запорізької області.

    Користувачем цих комплектів пакувальних транспортних є на цей час ДК «УкрДо «Радон».

    В звязку із закінченням терміну дії сертифікату про затвердження конструкції         ПКТІВ-120Н наприкінці грудня 2022 р. з боку ДК «УкрДО «Радон» надійшло  замовлення до корпорації «Укратомприлад» щодо сприяння продовження  терміну дії цього сертифікату.

    Корпорація «Укратомприлад» звернулася до Держатомрегулювання України в установленому законодавством України порядку з проханням щодо продовження  терміну дії  вказаного сертифікату.

    За регультатами перегляду Держатомрегулюванням України наданих корпорацією «Укратомприлад» пакету документів 8 березня 2023 р. термін дії Сертифікату № 071, розпізнавальний знак сертифікату UA/071/B(U), серійні номери ПКТІВ-120Н №002, №003, №004, №005, про затвердження конструкції пакувального комплекту транспортного для перевезення радіоактивних матеріалів продовжено  до 8 лютого 2028 р.

    ПКТІВ-120Н склададється із захисного контейнера та охоронної тари, що позначено на малюнку нижче.

 

Загальний вигляд комплекту ПКТІВ-120Н   Комплект ПКТІВ-120Н у тарнспортному положенні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Загальний вигляд комплекту ПКТІВ-120Н                                      Комплект ПКТІВ-120Н у тарнспортному положенні

 

    У разі зацікавленості щодо конструкції, основних технічних характеристик ПКТІВ-120Н та активності відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання, що дозволяється в ньому до перевезення,  пропонуємо звертатися  за телефоном: 044-5016178, e-mail info@uap.kiev.ua.

Show Buttons
Hide Buttons