Home ⁄ Новини ⁄ Фахіці корпорації «Укратомприлад» відвідали об’єкти поводження з РАВ на 4-х ДМСК ДК «Укр ДО «Радон»

Фахіці корпорації «Укратомприлад» відвідали об’єкти поводження з РАВ на 4-х ДМСК ДК «Укр ДО «Радон»

З листопада 2018 року по лютий 2019 р. фахівці корпорації «Укратомприлад»,  експерти консорціуму, в рамках виконання Завдань 1-2 Проекту ЄК U4.01/14C «Комплексна оцінка безпеки об’єктів  поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються Державною корпорацією «Українське державне об’єднання «Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів», здійснили візити  на відособлені об’єкти  поводження з РАВ, що входять до складу Державної корпорації «Українське державне об’єднання «Радон» (надалі – ДК «Укр ДО «Радон»), яка є Кінцевим Користувачем контракту на надання послуг міжнародної технічної допомоги ЄС. Візити здійснено на окремі майданчики поводження з РАВ України, а саме:

–              ДСП Харківський ДМСК

–              ДСП Дніпропетровський ДМСК

–              ДСП Одеський ДМСК

–              ДСП Київський ДМСК

Мета відвідання: ознайомлення з ключовими особливостями існуючої ситуації щодо поводження з РАВ на майданчиках ДМСК для узагальнення результатів і перевірки достовірності наявних даних і документів, вироблення рекомендацій та  висновків щодо заходів, які бажано реалізувати найближчим часом, а також – попереднього аналізу невизначеностей і їх впливу на майбутні оцінки безпеки і розробку стандартних технічних рішень в рамках проекту.

Увага фахівців зосередилася на дослідженні, зокрема:

–              Інженерно-геологічної характеристики майданчиків проблемних РАВ

–              Фізико-географічних характеристик території

–              Характеру використання земельних ресурсів, що знаходяться в санітарно-захисній зоні

–              Демографічних даних найближчих населених пунктів

–              Технічного стану сховищ Рідких радіоактивних відходів (РРВ), Твердих радіоактивних відходів (ТРВ), інших споруд ДМСК Радон

–              Нуклідного стану сховищ РАВ

–              Основних технологічних процесів

а також – отримання загальних відомостей про майданчики проблемних РАВ

Наступним кроком виконання ознайомчо-дослідницьких робіт стане відвідання фахівцями консорціуму з проекту ДСП Львівського ДМСК, яке попередньо заплановане на березень 2019 року.

Відтак, актуальні завдання пріоритетної важливості для усіх учасників проекту будуть реалізовані у повному обсязі. В свою чергу, це забезпечить поступовий перехід до виконання наступних, не менш вагомих Завдань проекту, а саме – Комплексної  Оцінки безпеки  і розробку Стандартизованого Технічного рішення з проекту.

Нагадамо, що загальною метою даного проекту  міжнародної технічної допомоги –  є впровадження комплексних оцінок безпеки для п’яти спецкомбінатів ДК «УкрДО «РАДОН» і розробка заходів щодо відновлення та реабілітації для проблемних сховищ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons