Home ⁄ 2023 ⁄ May

Продовження дії сертифікатів ISO 14001 та ISO 45001

Відповідно до вимог ISO 14001 та ISO 45001 у квітні 2023 року, львівською аудиторською компанією ТОВ “Ейч. Бі. Пі. Ай. Компані” від імені компанії  QUAY AUDIT UK LIMITED було проведено перші планові наглядові аудити та продовження дії сертифікатів ISO 14001 та ISO 45001 ще на один рік, а саме: до 27 квітня та  28 квітня 2024 року. 


Надані сертифікати підтверджують відповідність діяльності корпорації «Укратомприлад» з виготовлення, монтажу, ремонту та технічного обслуговування приладів та систем для вимірювання та моніторингу; проєктуванню та монтажу тепло генеруючих об’єктів ; діяльності з поводження з радіоактивними відходами вимогам ISO 14001 та  ISO 45001.
Корпорація успішно та невпинно проваджує діяльність за профілем своєї діяльності.

 

Корпорація «Укратомприлад» взяла участь у Восьмій Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023

    Корпорація «Укратомприлад» взяла участь у Восьмій Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2023», яка відбулась впродовж  27-28 квітня 2023 року. Тема заходу та докладів були спрямовані на важливий сегмент суспільства та розвитку світлого майбутнього, а саме :«Ядерна енергетика: виклики війни».

    Науковці та практики дискутували та обмінювалися досвідом щодо подальшого розвитку  атомної енергетики в Україні, зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики, поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, в тому числі, в умовах довготривалих воєнних дій на території України.

 

    Від корпорації Укратомприлад, з професійним та детальним докладом було здійснено презентацію проєкту «Концепція звільнення радіоактивних матеріалів від регулюючого контролю на діючих АЕС України» (Сергій Томусяк).

сертифікат Томусяк

    За результатами INUDECO 2023 планується випустити збірник з докладами та тезами доповідачів. Через виснажливі воєнні дії на території України, конференція відбулася у режимі онлайн.

    Учасники та організатори онлайн конференції високо оцінили змістовність доповідей, актуальність розглянутих питань INUDECO 2023.

 

Корпорація «Укратомприлад» завершила основні контрактні зобов’язаня перед компанією TetraTech ES, Inc.

    Друга половина квітня 2023 року ознаменувалася для Корпорації «Укратомприлад» завершенням основних контрактних зобов’язань перед компанією TetraTech ES, Inc. 

    В період часу з 17 квітня 2023р. по 27 квітня 2023р. були доставлені від підприємств-виробників та офіційно передані Реципієнтам (Кінцевим користувачам) ще 12 мобільних котелень у наступних обласних центрах:

–          (м. Львів) → 1 мобільна котельня потужністю 300 кВт

 

 мобільна котельня потужністю 300 кВт

 

–          (м. Луцьк) → ще 3 мобільні котельні додатково до 2-х раніше поставлених:

1шт. × 200 кВт і  2шт. × 300 кВт

 

–          Обласне комунальне підприємство “Миколаївоблтеплоенерго” (м. Миколаїв) →

3 мобільні котельні: 1шт. × 350 кВт і  2шт. × 500 кВт.

 

–          Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» (м. Одеса)  →

3 мобільні котельні: 1шт. × 200 кВт і  2шт. × 500 кВт.

 

–          Місто Суми: 1 шт. × 400 кВт  і 1 шт.

 

Обласний спеціалізований будинок дитини - 400 кВт

Обласний спеціалізований будинок дитини – 400 кВт

 

Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань - 200 кВт

Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань – 200 кВт

 

–          Запорізька міська рада (м. Запоріжжя)  → ще 2 котельні по 1300 кВт до раніше поставлених.

Загальна кількість виготовлених в рамках контракту і доставлених в 9 обласних центрів України мобільних котелень становить 31 шт., з них 12 – в місто Запоріжжя.

 

Участь Корпорації «Укратомприлад» в конференції «Укртеплокомуненерго»

    Наприкінці квітня 2023 року Міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго» провела науково-практичну конференцію на тему «Підсумки проходження опалювального сезону 2022-2023 рр. в умовах дії воєнного стану» в файному місті Тернополі.

    До участі було запрошено представників підприємств теплокомуненерго зі всієї України, профільного міністерства та бізнесу, який безпосередньо працює з цією тематикою (постачальники котлів, пальників, елементів комунікацій та автоматизації).

    Серед останніх приймала участь і Корпорація «Укратомприлад» з пропозицією будівництва додаткових джерел тепла на альтернативному паливі. Корпорацією були презентовані три типи таких джерел. Перші – це блочно-модульні, контейнерного типу, повністю укомплектовані усім необхідним для автономної роботи котельні на твердому паливі (дровах) з ручним завантаженням. Вони повністю виготовляються та комплектуються в заводських умовах та постачаються замовнику в практично в готовому до експлуатації вигляді на автомобільному низько-рамному транспорті.

 

блочно-модульні, контейнерного типу котельні

 

    Другою пропозицією корпорації було постачання виробів власної розробки МАГТ. Модульні альтернативні генератори тепла (МАГТ) відрізняються від попередніх тим, що поставляються споживачу з елементів, виготовлених на заводі, в розібраному стані, вага кожного з яких (окрім теплогенератора) не перевищує 120 кг, задля можливості виконання її монтажу БЕЗ залучення додаткових під ’ємних механізмів. Сам теплогенератор являє собою запатентований котломодуль, в якому компактно розташовані усі необхідні елементи котельні – котел, насоси, гідравлічна група, автентична система аварійного гасіння палива в топці котла та бак запасу теплоносія. До речі, в якості теплоносія в цьому варіанті використовується незамерзаюча рідина, тому МАГТ може легко розташовуватися на зовні та чекати своєї черги для експлуатації при будь-яких (в нашому регіоні) від’ємних температурах. Даний тип джерел тепла також працює на дровах з ручним завантаженням.

 

МАГТ

 

    Третьою нашою пропозицією було постачання блочних автоматизованих котельних на трісці тепловою потужністю від 1-го до 5-ти мегаватт в повному комплекті, який включає котельні модулі, гідравлічну обв’язку, системи димовидалення з очисткою димових газів та системи складання та подачі палива.

 

блочні автоматизовані котельні на трісці

Show Buttons
Hide Buttons