Home ⁄ Новини ⁄ 12 вересня поточного року відбулася перша нарада щодо розгляду результатів виконання Завдань Проекту U4.01/14C «Комплексна оцінка безпеки об’єктів поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються ДСП «Об’єднання «Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів»

12 вересня поточного року відбулася перша нарада щодо розгляду результатів виконання Завдань Проекту U4.01/14C «Комплексна оцінка безпеки об’єктів поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються ДСП «Об’єднання «Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів»

12 вересня 2019 року, в офісі JSO, м. Київ, відбулася перша Нарада щодо розгляду результатів виконання Завдань Проекту U4.01/14C. Основна мета цієї наради – підбити підсумки робіт над Завданнями проекту, надати всебічну підтримку у досягненні консенсусу з технічних питань та вирішенні проблем, які можуть виникнути під час реалізації проекту.

На нараді Підрядник окреслив загальний хід виконання проекту у вигляді стислої презентації:  проблем, які виникають, реалізованих рішень і наступних кроків. Окремо виступив з презентаціями щодо виконання Завдань 2 (Аналіз вихідних даних для оцінки безпеки та розробка стандартних технічних рішень), 3 (Комплексні оцінки безпеки і ранжування сховищ за рівнем небезпеки) і 5 (Підготовка стандартних технічних рішень та документації з безпеки для реабілітації проблемних сховищ РАВ і підготовка дорожньої карти з реабілітації проекту).

В ході обговорення Підрядник – консорціум «Укратомприлад», Brenk, DMT та Plejades, Бенефіціар – Державне агентство України з управління зоною відчуження, Кінцевий Користувач – ДСП «Об’єднання «Радон» та представники спільного офісу підтримки ЄК визначили ступінь просування у виконанні кожного окремого Завдання та заслухали коментарі всіх присутніх представників вищезгаданих установ, а також – Регулятора (Держатомрегулювання). Рекомендації та  очікування, висловлені від усіх учасників наради, нададуть змогу Підряднику вносити відповідні коригувальні дії у роботі над Завданнями та вчасно узгоджувати графік виконання робіт з Менеджерами проекту від ЄК/Б/КК.

Нагадаємо, контракт щодо надання послуг міжнародної технічної допомоги ЄК U4.01/14C  фінансується Європейською Комісією і його загальною метою є впровадження комплексних оцінок безпеки для п’яти спецкомбінатів ДСП «Об’єднання «Радон» і розробка заходів щодо відновлення та реабілітації для проблемних сховищ радіоактивних відходів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons