Home ⁄ 2020 ⁄ Червень ⁄ 30

Конференція V Міжнародна INUDECO 2020

Корпорація «Укратомприлад» прийняла участь в V Міжнародній конференції INUDECO 2020, яка відбулась впродовж  27 по 29 Квітня 2020.


Тема заходу та докладів були спрямовані на важливий сегмент суспільства та розвитку світлого майбутнього,а саме  «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища»

Через введення карантинних обмежень конференція відбулася у режимі онлайн. Учасники онлайн конференції високо оцінили змістовність доповідей, актуальність розглянутих питань, організацію “V” Міжнародної конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 2020.

Науковці та практики дискутували та обмінювалися досвідом щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики, поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

Від корпорації Укратомприлад, з професійним та детальним докладом було здійснено презентацію на тему: ОБ’ЄКТОВА АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА РАДІАЦІЙНОГО КОНТРОЛЮ ЦСВЯП. ВЗАЄМОДІЯ З АСКРО ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ЗОНИ.

Як відомо, Корпорація «Укратомприлад» в даний час виконує роботи по створенню Автоматизованої системи радіаційного контролю на майданчику ЦСВЯП. АСРК ЦСВЯП крім виконання своїх основних функцій: радіаційного технологічного контролю, радіаційного дозиметричного контролю, індивідуального дозиметричного контролю, радіаційного контролю навколишнього середовища, радіаційного контролю за нерозповсюдженням радіоактивних забруднень, буде інтегрована в АСКРО Чорнобильської зони відчуження, в так звану Комплексну Систему Радіаційного Моніторингу і Раннього Попередження (КСРМіРП) Чорнобильської зони.

Передача даних від АСРК ЦСВЯП в КСРМіРП збільшить кількість точок контролю, дозволить оцінити вплив ЦСВЯП на радіаційну обстановку Чорнобильської зони, підвищить достовірність прогнозування доз опромінення і радіаційної обстановки навколо ЧАЕС, Чорнобильській зоні відчуження і за її межами.

Концепт та метою конференції було знаходження рішень проблем і перспектив, підвищення рівня ефективності науково-практичних досліджень, налагодження співпраці та обміну досвідом у сфері зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики й поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом. В контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986 р., Україна) та Фукусімі (2011 р., Японія) викликами сьогодення є реінтеграція територій та соціальна адаптація постраждалих осіб, відновлення навколишнього середовища.


Учасники провели відкриті дискусії щодо використання критеріїв сталого і стійкого до зміни клімату розвитку, встановлення пріоритетів, визначення енергетичної політики, місця та ролі ядерної енергетики у нових реаліях.

Організаторами конференції стали: виконавчий комітет Славутицької міської ради, Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради; Державне агентство України з управління зоною відчуження, Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»; Інститут проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України; Славутицька філія Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського».

За результатами INUDECO 2020 випущено збірник з докладами та тезами від доповідей, ознайомитись із збірником та докладами учасників можливо на головній сторінці організаторів https://inudeco.pro/uk/, а також переглянути відео-репортаж подій на каналі:

 

Щиро дякуємо організаторам “V Міжнародній конференції INUDECO 2020 за їхню роботу!

 

Show Buttons
Hide Buttons