Home ⁄ Новини ⁄ Черговий етап співпраці з європейськими партнерами

Черговий етап співпраці з європейськими партнерами

Зовсім недавно – 26 квітня, ми згадували чергову сумну дату: 33-у річницю Чорнобильської катастрофи. Третина століття … Ось уже третину століття людська цивілізація ліквідує наслідки тієї фатальної помилки!

Варто нагадати, що після аварії на Чорнобильській АЕС накопичено велику кількість радіоактивних відходів. Крім них, в зв’язку з початком робіт з розбірки сумнозвісного 4-го енергоблоку, а також виведенням з експлуатації блоків №№ 1-3, в найближчі роки очікується надходження додаткового обсягу забруднених металоконструкцій і інших матеріалів, які після дезактивації можуть бути використані повторно. З метою автоматизації процесу зі звільнення зазначеного металобрухту від регулюючого контролю під егідою Європейської Комісії реалізується проект «Створення об’єкта для звільнення матеріалів від регулюючого контролю на ЧАЕС (U4.01/11E)»

В результаті з 29 квітня по 3 травня 2019 року представники Корпорації «Укратомприлад» взяли участь у проведених у Чеській Республіці, на заводі компанії “VF as”, заводських випробуваннях основного обладнання даного проекту. У випробуваннях взяли участь представники Чорнобильської АЕС та Європейської комісії.

В ході випробувань особлива увага була приділена безпосередньо стаціонарній установці зі звільнення, а саме- FRM-03: продемонстровані її основні функції з проведення вимірювань і визначення ступеня забрудненості радіоактивних матеріалів. Також учасникам випробувань була продемонстрована робота систем безпеки установки. В цілому, випробування пройшли успішно. Наступний етап – доставка обладнання до місця установки, монтаж, пусконалагоджувальні роботи, приймальні випробування на об’єкті. Але про це – в наступних новинах. Слідкуйте за процесом!

Таким чином, не без гордості можемо констатувати, що Корпорація “Укратомприлад” зберігає членство в хоч і неформальному, але вельми престижному міжнародному клубі структур-ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Show Buttons
Hide Buttons