Home ⁄ 2021 ⁄ March

Ознайомчий семінар корпорації «Укратомприлад» з питань участі у тендерах та закупівлях.

02 березня 2021 р. Експертна рада корпорації «Українські атомні прилади та системи» («Укратомприлад», УАП) провела ознайомчий внутрішній семінар з питань участі у тендерах та закупівлях, для співробітників всіх підрозділів корпорації. Зустріч відбулась у стінах адміністративного офісу корпорації, за участю першого заступника генерального директора Томусяка С.М., директора центру маркетингу Юр’євої А.В., директора юридичного департаменту Вощинара Ю.Г., а також керівників ключових підрозділів корпорації.

Члени Експертної ради корпорації (далі – ЕРК) затвердили Положення про тендери, стосовно  участі корпорації у міжнародних та національних тендерах.

Директор центру маркетингу А. Юр’єва представила цілі і завдання корпорації щодо участі в тендерах, а також  – розподіл відповідальності в рамках затвердженого Положення про тендери.

На семінарі обговорили питання пошуку, отримання інформації та ухвалення рішення щодо участі у тендерах, принцип роботи з прогнозними та поточними оголошеннями про закупівлі, порядок підготовки та опрацювання інформаційних довідок та прийняття рішення ЕРК щодо участі в тендері.

Окрему увагу приділено етапам підготовки тендерних пропозицій (опрацювання тендерних документів Замовника, порядок підготовки та затвердження планів підготовки ТП, листування, звітності, архівування документів, тощо). Підкреслили важливість налагодження чіткої взаємодії з Замовником, вибору партнерів спільного підприємства для участі у тендерах.

Будучи постійним учасником міжнародних закупівель ЄК, ЄБРР, ЄІБ, Світового Банку, НЕФКО, інших фінансових інституцій, корпорація «Укратомприлад» має великий досвід підготовки тендерних пропозицій та участі в тендерах.

В рамках вищезазначених питань, учасники семінару обмінялися думками про тендери попередніх років  та про деякі особливості участі корпорації «Укратомприлад» у тендерах (національних та міжнародних). Крім того, співробітники УАП обговорили сучасні технічні засоби для підготовки ТП. Особливий інтерес у ході дискусій викликали приклади участі корпорації у тендерах теплоенергетичної та атомної сфери, зокрема, тендерів, що безпосередньо стосуються стратегічної діяльності корпорації на 2021-2022 рр.

Втомлені, але разом з тим, оптимістично налаштовані та зацікавлені у майбутніх перемогах у тендерах співробітники УАП, в піднесеному настрої, покинули стіни конференц-зали «Укратомприлад».

Засідання Керівного комітету Проекту U4.01/14C

26 лютого відбулося чергове Засідання Керівного комітету Проекту U4.01/14C Комплексна оцінка безпеки об’єктів  поводження з радіоактивними відходами, які експлуатуються ДСП «Об’єднання Радон», і проектування реабілітації для конкретних об’єктів (Контракт N° 2018/399052)

 

26 лютого 2021 року, в офісі JSO, м. Київ, відбулося чергове Засідання Керівного комітету Проекту U4.01/14C (КПП). Основна ціль ККП полягає в полегшенні взаємодії між учасниками проекту, наданні всебічної підтримки у досягненні консенсусу з технічних питань та вирішенні проблем, які можуть виникнути під час реалізації проекту.

У нараді взяли участь експерти Підрядника та Спільного офісу підтримки JSO, представники Кінцевого Користувача (ДСП «Об’єднання Радон»), Бенефіціару (Державне Агентство України з управління Зоною відчуження), Регулятора (Держатомрегулювання).

На нараді розглянули наступні Завдання проекту:

  • Завдання 3: Комплексні оцінки безпеки та ранжування сховищ за рівнями небезпеки
  • Завдання 4: Навчання з оцінки безпеки
  • Завдання 5: Опис технологій, Технічні специфікації на обладнання та обґрунтування безпеки

Підрядник (консорціум «Укратомприлад», Brenk, DMT та Plejades) окреслив загальний хід виконання проекту у вигляді стислої презентації:  основних етапів проекту, проблем, які виникають, ризиків, оновленого графіку та оптимізації проекту, реалізованих рішень та наступних кроків.

На нараді обговорювався стан справ щодо виконання проекту, а саме:

  • Підрядник завершив Завдання 3 Комплексну Оцінку безпеки для Київського майданчику ДСП «Об’єднання Радон» та Стандартне технічне рішення для Київського сховища Твердих радіоактивних відходів № 5,6,7
  • Підрядник переглянув та оновив Стандартне технічне рішення для Київського сховища Рідких радіоактивних відходів
  • Підрядник розпочав розробку  Стандартних технічних рішень для інших проблемних сховищ ДСП «Об’єднання Радон» та приступив до виконання Завдання 4 – Навчання з Оцінки безпеки

Відтак, Керівник проекту від ЄК, пані Крістіна Тормаелен, відмітила значний прогрес у просуванні робіт з проекту і висловила очікування щодо вчасного виконання поставлених цілей проекту.

Нагадаємо, що контракт на надання послуг міжнародної технічної допомоги ЄС U4.01/14C  фінансується ЄК і його загальною метою  є впровадження комплексних оцінок безпеки для п’яти майданчиків ДСП «Об’єднання Радон» і розробка заходів щодо відновлення та реабілітації для проблемних сховищ.

Show Buttons
Hide Buttons