Home ⁄ 2016 ⁄ Грудень

Корпорація “Укратомприлад” виконує міжнародний проект по “Створенню установки для звільнення матеріалів від регулюючого контролю на ЧАЕС”

Корпорація «Укратомприлад» у складі консорціуму з чеською компанією VF a.s. 18 грудня 2015 року підписали контракт з Європейським союзом (Фінансуючий орган) та ДСП «ЧАЕС» (Замовник) щодо реалізації проекту “Створення установки для звільнення матеріалів від регулюючого контролю на ЧАЕС”.

Мета даного проекту полягає в наданні ЧАЕС можливість виконати вимоги Законодавства України, а також Директиви Ради 2013/59 / ЄВРОАТОМ за допомогою обладнання та установки для звільнення матеріалів від регулюючого контролю твердих радіоактивних відходів на місці Чорнобильської АЕС, відповідно до норм і стандартів України НРІУ-97, НРБУ-97 / Д-2000, ОСПУ-2005.

У період з 12 – 16.12.2016 року в Чеській республіці було проведено робочу нараду в рамках реалізації проекту “Створення установки для звільнення матеріалів від регулятивного контролю на ЧАЕС”.

Основним завданням робочої наради було розгляд та обговорення технічних рішень, прийнятих у проектній документації, а також технічних специфікацій на виготовлення і поставку обладнання.

Протягом чотирьох днів проведення наради учасниками робочої наради було досить повно обговорено багато питань що стосуються виготовлення основного технологічного обладнання:  стаціонарної установки гамма – спектрометричного контролю та іншого обладнання і приладів, вимірювальних контейнерів. Також були розглянуті поточні питання пов’язані з розглядом першої редакції BASIC DESIGN і технічних специфікацій на поставку обладнання в рамках цього проекту.

Show Buttons
Hide Buttons